Acne

Wat is acne?

Acne is een aandoening met ontstekingsreacties van de talgklieren. De huid bevat vele talgkliertjes. Deze talgkliertjes bevinden zich direct onder de huid en produceren, zoals de naam al aangeeft, talg. Talg wordt door de talgkliertjes afgevoerd via het zogenaamde follikelkanaal. Dit is een uitvoergang van de talgklier naar een opening van de huid. De opening in de huid wordt ook wel een porie genoemd. Niet overal op de huid zijn evenveel talgklieren aanwezig. De meeste en de grootste talgklieren bevinden zich hoog op de rug, op het voorhoofd en op de kin. Dit zijn ook de plekken op het lichaam waar de grootste kans op acne zich voordoet.

Hormonen

In de pubertijd ondergaat de huid onder invloed van de mannelijke hormonen allerlei veranderingen. Deze mannelijke hormonen komen overigens ook bij vrouwen voor. De belangrijkste verandering is dat de talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst in deze periode groter worden en meer talg gaan produceren. Bovendien wordt de talg dikker. Ook wordt door het verhoorningsproces het follikelkanaal nauwer. Het gevolg hiervan kan zijn dat de talg niet meer zo makkelijk wordt afgevoerd en zich gaat ophopen. De openingen van het follikelkanaal, de poriën, raken dan snel verstopt.

Huidanalyse en persoonlijk behandelplan

Onze cosmetisch arts of onze huidtherapeut zal na een uitgebreide huidanalyse een persoonlijk behandelplan voor je opstellen. Bij Falck clinic worden de onderstaande behandelingen doelgericht ingezet voor het behandelen van dit huidprobleem. De behandelingen zorgen voor mooi resultaten en zichtbare huidverbetering. Onze huidtherapeut zal adviseren welke behandeling het beste bij je past. Klik op de onderstaande behandelingen voor meer informatie.

Behandelingen

  • Anti-acne

  • VPL

  • Peeling

Maak gerust een afspraak. Tijdens een vrijblijvend consult informeren we je graag verder over de behandeling en kosten.