Pigmentatie

Wat is pigmentatie?

Voorkomen is beter dan genezen. Een goed crème systeem, waarvan goede zonbescherming een belangrijk onderdeel is, ligt dan ook aan de basis van de preventie en behandeling van pigmentvlekken of pigmentatie. Eigenlijk zouden we iedereen willen adviseren nooit meer de deur uit te gaan zonder zonnebescherming op te doen.

Zwangerschapsmasker of melasma

Het hormoon-gerelateerde ‘zwangerschapsmasker’ is een zeer hardnekkig pigmentprobleem. Dit ‘zwangerschapsmasker’ ofwel ‘melasma’ of ‘hyperpigmentatie’ komt met name voor bij vrouwen en nog vaker bij vrouwen die zwanger zijn of hormonale anticonceptie gebruiken. Er zijn ook vrouwen die last hebben van een zwangerschapsmasker of hyperpigmentatie zonder dat ze zwanger zijn (geweest). Deze vorm van hyperpigmentatie in het gezicht (melasma) is een ongevaarlijke, maar ontsierende huidaandoening die zeer moeilijk is te behandelen en vaak een levenslange aandacht nodig heeft om onder controle te houden. Ook bij de melasma behandeling staat gebruik van zonnebescherming op nummer één. Gebruik hierbij een factor van ten minste 30 en smeer om de twee uur een nieuwe laag op de huid. Als laatste hebben wij ook zeer goede resultaten geboekt bij een melasma behandeling met Dermamelan masker / peeling. Het verminderen van melasma kan lang duren en een goede motivatie, waarbij de voorgeschreven crèmes trouw gebruikt worden, is uiterst belangrijk in het behalen en het vasthouden van het beoogde resultaat.

Oppervlakkige pigmentatie

Zonnevlekjes en andere oppervlakkige pigmentatie kunnen vaak al met de juiste producten worden behandeld. Een behandeling met bijvoorbeeld de producten van Skintech in combinatie met peelings kan een nog beter resultaat geven. Afhankelijk van de diepte van je pigment kan worden gekozen voor oppervlakkige peelings en medium-diepe peelings. Naast de inzet van peelings kan een fractional CO2 laser behandeling ook worden ingezet en een mooi resultaat opleveren bij het verminderen pigmentatie van de huid. Als voor een peeling of een laser behandeling wordt gekozen, is het belangrijk tevens met een goed crème systeem te gebruiken na de behandeling. SkinTech crèmes zijn hiervoor zeer geschikt.

Huidanalyse en persoonlijk behandelplan

Onze cosmetisch arts of onze huidtherapeut zal na een uitgebreide huidanalyse een persoonlijk behandelplan voor je opstellen. Bij Falck clinic worden de onderstaande behandelingen doelgericht ingezet voor het behandelen van dit huidprobleem. De behandelingen zorgen voor mooi resultaten en zichtbare huidverbetering. Onze huidtherapeut zal adviseren welke behandeling het beste bij je past. Klik op de onderstaande behandelingen voor meer informatie.

Behandelingen

  • Fractual CO2 laser

  • VPL

  • Peeling

  • Microdermabrasie

  • Needling

Maak gerust een afspraak. Tijdens een vrijblijvend consult informeren we je graag verder over de behandeling en kosten.