Rosacea & Couperose

Wat is Rosacea?

Soms wordt couperose in een adem genoemd met Rosacea. Hoewel de symptomen op elkaar kunnen lijken, zijn Rosacea en Couperose zeer verschillende aandoeningen. Rosacea zijn rode vlekken op de huid met soms kleine puistjes. Rosacea kan ontstaan door een reactie op te veel
talg in de huid. Soms speelt er ook een bacterie een rol bij Rosacea. Bepaalde crèmes kunnen
de talgproductie verminderen. Talgkliertjes kunnen verstopt raken en hier kunnen bacteriën bij
komen die op hun beurt een activerende werking op het immuunsysteem hebben.
Als het immuunsysteem geactiveerd wordt, zullen de bloedvaten ook uitzetten en dat leidt tot de
rode verkleuring van de huid.

Wat is Couperose?

Couperose is te herkennen aan stukken roodheid op het gezicht die optreden met kleine, rode verwijde bloedvaten. Deze huidaandoening komt het meeste voor bij mensen met dunne of zwakke elasticiteit van de zeer kleine capillaire bloedvaten in de huid. Bij een normale huid, wanneer er bijvoorbeeld bij het blozen plotseling meer bloed naar het gezicht trekt, vergroten de capillaire bloedvaten zich om een toegenomen bloedstroom op te kunnen vangen. Daarna zullen de vaatjes weer samentrekken om uiterlijk weer terug te komen in de normale staat. Verzwakte capillaire bloedvaten, bij een huid met couperose, hebben geen probleem om zich te vergroten om een extra hoeveelheid bloed tegemoet te komen, maar zijn niet sterk genoeg om weer samen te trekken. Dit resulteert in een aanhoudende roodheid van de huid of rode vlekken in het gezicht doordat de bloedcellen zichtbaar blijven op de huid door de vertraagde werking van de capillaire bloedvaten. VPL lichtflitsen kunnen helpen bij het verhelpen van de huidaandoening couperose.

Huidanalyse en persoonlijk behandelplan

Onze cosmetisch arts of onze huidtherapeut zal na een uitgebreide huidanalyse een persoonlijk behandelplan voor je opstellen. Bij Falck clinic worden de onderstaande behandelingen doelgericht ingezet voor het behandelen van dit huidprobleem. De behandelingen zorgen voor mooi resultaten en zichtbare huidverbetering. Onze huidtherapeut zal adviseren welke behandeling het beste bij je past. Klik op de onderstaande behandelingen voor meer informatie.

Behandelingen

  • VPL

  • Peeling

Maak gerust een afspraak. Tijdens een vrijblijvend consult informeren we je graag verder over de behandeling en kosten.