De “Liquid Facelift” is inmiddels best een bekende term. Deze behandeling is ontstaan uit jarenlange studie van medische literatuur over anatomie, veroudering en schoonheid. De reden dat deze behandeling het grote succes van Falck clinic is, is omdat alleen de veranderingen in de anatomie gecorrigeerd worden en de patiënt er dus op een echte natuurlijke manier jonger van gaat uitzien. En omdat de behandeling zulke mooie resultaten geeft, word ik vaak uitgenodigd om hier over te praten op congressen. Ik heb het op dit moment zelfs zo druk met dit soort optredens, dat ik tegenwoordig meer tijd in het buitenland doorbreng dan in Nederland. Ik heb presentaties gemaakt van de theoretische achtergrond van de behandeling met schematische injectiepatronen, en doe vaak ook een live demonstratie.

Jani in Parijs

Jani in Parijs

Afgelopen weekend was ik in Parijs voor het jaarlijkse event MAEXS; de Merz Aesthetics Expert Summit. 500 specialisten op esthetisch gebied van over de hele wereld kwamen bij elkaar in het Pullman Hotel in Parijs. Normaliter is er een podium met een groot scherm voor de projectie van mijn presentatie en een lessenaar waarvandaan ik mijn praatje geef. En vaak is er een behandelstoel met een cameraman in een aparte kamer waar vandaan de behandeling wordt geprojecteerd op het grote scherm. Maar nu hadden ze iets heel nieuws bedacht… Er moest kennelijk een beetje een show element bij, want vanaf het podium liep een echte catwalk de zaal in en aan het einde van de catwalk was een podium midden in de zaal, tussen de 500 plastisch chirurgen, dermatologen en cosmetisch artsen opgesteld. Hierop stond een behandelstoel en een cameraman.

Als je vaak presentaties geeft, verlies je de zenuwachtigheid die je hebt als je het niet vaak doet. En normaal heb ik er dan ook geen last meer van. Maar toen ik eenmaal backstage stond met mijn patiënte, wachtend op de “cue”, voelde ik toch wel even aan mijn hals… ik had een hartslag van minimaal 120 per minuut en koude vingertoppen. Ik was zenuwachtig. Toen was er de aankondiging: “doctor Jani van Loghem from Amsterdam, blablabla” en toen een knikje van de jongen die me backstage begeleidde. Muziek en een lichtshow. Ik deed een sprong het podium op met mijn armen wijd. Op een of andere manier leek me dat toepasselijk. Applaus. So far so good. Ik reikte mijn arm naar mijn patiënte uit en begeleidde haar het podium op, over de catwalk naar de behandelstoel. Meer applaus. Ik liet haar plaatsnemen op de stoel. En toen was alles weer bekend. Ik was in mijn element. Aan de hand van mijn presentatie over veroudering van de huid, het vetweefsel, spierweefsel en botjes van het gezicht deed ik een systematische analyse van haar gezicht. En aan de hand van schema’s en plaatjes van slagaders en zenuwen liet ik zien hoe de behandeling in zijn werk gaat. Het ging goed. Ik had een vaste hand en heb niet per ongeluk een bloedvat geraakt, waardoor de projectie op het grote scherm er goed uitzag. Mijn patiënte was ontspannen en gaf geen blijk van eventueel ongemak. En het belangrijkste: ze was toen ze eenmaal in de spiegel had gekeken super blij. Heerlijk!

 

Jani van Loghem is momenteel in Koeweit voor een optreden in het Crown Plaza Hotel, op het congres voor cosmetische dermatologie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *