Saskia Noort

The Butterfly effect

We willen allemaal oud worden. En niet alleen dat. We willen mooi en gezond oud worden. Bij voorkeur op natuurlijke wijze, en nog liever zonder er ooit iets voor te doen of te laten. Hebben we niet allemaal vol afschuw en heimelijk leedvermaak de foto’s bekeken van Renee Zellweger? Of naar de bovenlip van Yolanthe? Nee, vreselijk zo willen wij nooit worden. En toch…waarom maken eigenlijk met zijn allen zo’n drukte om wat andere vrouwen met hun gezicht doen? Waarom wordt het uiterlijk van vrouwen zo breed uitgemeten? Ronald de Boer doet wrinkle relaxer en haarimplantaten. Geen haan die ernaar kraait, erover twittert, of een nationale discussie aanwakkert. Nee, het zijn onze vrouwenlichamen die zoveel ophef veroorzaken. Onze schoonheid is tegenwoordig geen gift van God meer, maar onze eigen verantwoordelijkheid. Althans, dat doet de media ons geloven. Meer dan ooit worden we op onze buitenkant beoordeeld. Niet gek dus, dat we dagelijks met ons uiterlijk bezig zijn.

En ik kan hier een heel principieel praatje houden over de schoonheid die van binnen zitten vooral ook schuilt in imperfectie, maar ondertussen sta ik wel dagelijks voor de spiegel mijn wangen strak te trekken. Ja ik wil gracefully old growen, maar dat zou een stuk makkelijker gaan zonder die harde lijnen die me strenger laten lijken dan ik ben. We worden ineens allemaal geconfronteerd met de vraag: : gaan we iets doen aan die ouder wordende huid, de hangende mondhoeken, de boze fronsrimpel of dat irritante kalkoenlelletje? Vroeger bestonden deze vragen niet. Toen hadden we de imperfecties maar te accepteren. Was het toen beter? Misschien. Maar vroeger is dood.

Uiteindelijk willen we allemaal de beste versie van onszelf zijn. Daarom drinken we die vieze groene smoothies, eten we speltbrood en matten we onszelf af in de sportschool. Want de beste versie van onszelf is zo lang mogelijk jong, mooi en actief. In tegenstelling tot onze voorouders gaan wij na ons veertigste nog uit, we krijgen kinderen, beginnen nieuwe relaties of gooien het roem om en bouwen een heel andere carrière op. De gemiddelde levensduur is toegenomen en waarom zou je dan een half leven als senior slijten?

We kijken hier naar prachtige foto’s van een jonge vrouw in allerhande poses. The Butterfly Effect is de titel van de serie. Wij vrouwen zijn vlinders. We zijn reeds lang geleden ontpopt en hebben niet zo’n zin om wegens ouder worden weer terug in die pop te moeten. Moeten we daarom onze lippen laten opspuiten tot Katrien Duck proporties? Liever niet. Van mij hoeft niet iedereen dezelfde opgepoetste appelwangetjes te hebben.

Ik wil ook mijn leeftijd niet verloochenen. Maar gelukkig heeft Jani begrepen dat een heel klein verschil grote veranderingen te weeg kan brengen. En dat hoeft niet perse met spuiten te gaan. Met de producten van OneGen is dit ook te bereiken, heb ik zelf ondervonden. Een serum gemaakt op je eigen DNA, hoe mooi is dat? Naast een stralende gezonde huid levert het ook nog de reactie: Jeetje, wat zie je er goed uit!!! op.

Ik vertrouw mijn gezicht aan niemand anders toe dan aan Falck clinic Omdat ze respect hebben voor je leeftijd, je persoonlijkheid en je imperfecties. Victoria’s secret mag dan Angels hebben, Jani creëert vlinders.