EXPOSITIES BIJ DOCTORS INC.

Bij Falck clinic zijn wij echte kunst liefhebbers. Daarom organiseren wij in onze prachtige nieuwe kliniek wisselende exposities met werk van getalenteerde fotografen en kunstenaars. Elke 3 maanden zal er ander werk hangen aan de witte muren van de kliniek. Alle werken zijn nauwkeurig door ons geselecteerd en uiteraard te koop.

LIJNE

Vanaf 3 december exposeren wij werken van de Amsterdamse kunstenares Lijne in de kliniek. Lijne studeerde Concept & Design aan het Amsterdams Fashion Institute maar begon pas na haar studie te experimenteren met stencil art en graffiti. Ze bleef zichzelf in haar kunst ontwikkelen terwijl zij in een net zo levendige sector werkzaam was, de muziekindustrie. De werken die te zien zullen zijn tijdens haar expositie, zijn intieme, op zichzelf staande beelden van inspirerende en zelfverzekerde vrouwen. Het werk van Lijne is geïnspireerd op de surrealistische wereld waar we in leven. Er word van ons verwacht met beide benden op de grond te blijven maar hebben onze dromen en illusies nodig om te kunnen creëren. Geen illusies, dan ook geen dromen, geen uitvluchten, geen creativiteit.

“I’m evolving and growing with every creation. A painting
process is personal and emotional, letting go is the toughest
part.”

“Met beide benen op de grond staan en vooral niet te gek doen, deze door mij gehekelde calvinistische inborst staat haaks op de illusies en dromen welke nodig zijn om boven jezelf uit te stijgen, om te creëren en jezelf een bepaalde mate van vrijheid te gunnen. Mijn kritiek hierop uit zich in vaak kleurrijke werken waarin speelsheid, self control, female empowerment en verleiding centraal staan”.