Blog wallen

Uitgerust? Goed geslapen? Op zich wel hoor ik je denken. Maar toch stiekem storen we ons aan onze licht vermoeide blik. Ook ik erger me wel eens aan mijn beginnende wallen. Als vader van twee kleine ventjes zijn de nachten nu eenmaal wat korter. En eerder naar bed is geen optie… we willen zo veel.

Hoe ontstaat die vermoeide blik? Waar heeft het (op het slaaptekort na) mee te maken en wat kunnen we eraan doen?

Zoals met veel in ons gezicht en lichaam kunnen we zien dat we langzaam (gelukkig) ouder worden. Met name rondom onze ogen gebeurt er veel naarmate de jaren verstrijken. Onze schedel krimpt en onze oogkassen worden groter. Hierdoor is er minder steun voor de onderoogleden en kunnen er wallen ontstaan. 

Volumeverlies 

Door het verlies aan volume zakken de wenkbrauwen en ook dat geeft een meer vermoeide uitstraling. Gelukkig kunnen we dit volume terugbrengen met de tijdelijke fillers die we tegenwoordig hebben. De juiste keuze voor het juiste product is uiteraard van groot belang voor een natuurlijk en fris resultaat.

Zijn fillers geschikt voor jou?  

Heel globaal kun je stellen dat als de wal die je ziet als je in de spiegel kijkt, ontstaat omdat je een schaduw ziet en het onderooglid dieper ligt, dan kunnen fillers een goede optie zijn. Zodra er een schaduw ontstaat omdat er te veel huid is en de schaduw komt door het overhangen van de huid, dan is een onderooglidcorrectie vaak beter. 

Tijdens een consult kan de arts bepalen welke van de twee behandelingen bij jou het beste resultaat zal geven. Een consult bij onze artsen is kosteloos en vrijblijvend. 

De huid van onze onderoogleden is erg dun en verouderd deze relatief snel. Dit is dan ook de reden dat je, om echt die volledige frisse blik te krijgen, het beste behandelingen kunt combineren. In dit geval is het zeker zo dat alle beetjes helpen. Een goede oogcrème (die echt niet heel duur hoeft te zijn), af en toe een lichte peeling van de huid van de onderoogleden of een Ulthera behandeling met gefocussed ultrasound zorgen ervoor dat er voldoende collageen en elastine in de huid blijft .

Daarnaast is het soms ook mogelijk om met hele kleine beetjes botuline toxine (Botox) de rimpeltjes in de onderoogleden wat te verzachten en de wenkbrauw iets te liften. Dit maakt de behandeling dan helemaal af. 

Mocht je een goede kandidaat zijn voor fillers in het gebied van de onderoogleden, wat kun je dan verwachten? 

Goed om te weten is dat er niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt van een naald, maar dat we de behandeling uitvoeren met een canule. Dit doen we bijna bij al onze injectables behandelingen, omdat dit veiliger en preciezer is en minder blauwe plekken geeft. Ook is het minder pijnlijk, omdat we maar 1 x door de huid hoeven te prikken. Er worden kleine beetjes filler geplaatst en op de juiste plek gemasseerd. Soms is het nodig om een week later nog wat filler toe te voegen om de zo het beste resultaat te verkrijgen. De filler die gebruikt wordt is een zachte gel, zodat deze gel zich mooi verspreid onder de toch al erg dunne huid. Zo voorkomen we zwelling (wat af en toe toch kan gebeuren, maar dan lossen we dat op) en dat het product zichtbaar is. 

Ben je geinteresseerd? Maak gerust een afspraak bij ons, dan leg ik je alles persoonlijk uit.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *