De meningen zijn erg verdeeld als er gesproken wordt over lipfillers. Begrijpelijk, want je ziet steeds vaker lippen die te groot, te dik of te fake zijn. Hoe zit het nou? Ik leg het jullie uit aan de hand van de dagelijkse praktijk in onze kliniek….

Er komen bij ons veel vrouwen (en steeds meer mannen) op consult die graag iets aan hun lippen willen doen. Hele jonge dames van 21, jonge dames van 30 of jonge dames van 50, alle leeftijden zie ik voorbij komen. Veel verschillen, maar vaak ook 1 overeenkomst: ze willen vollere lippen, maar niemand mag het zien. Als je de vorige zin nogmaals leest, dan snap je vast hoe moeilijk dat kan zijn. Zelf wil je duidelijk verschil zien, maar je omgeving mag het liever niet zien.

Het gesprek vooraf is erg belangrijk. Wat wil je voor lippen? Wat is realistisch? Wat zijn voor jou natuurlijke lippen?

Er zijn een aantal zaken heel belangrijk bij het behandelen van lippen met een filler.

Als eerste is de balans tussen je boven- en onderlip erg belangrijk. Misschien heb je wel eens gehoord van de ‘Golden Ratio’, in het Nederlands ook wel de Gulden Snede genoemd. Dit is een verhouding van 1:1.618… die in ons brein ligt opgeslagen en deze verhouding zorgt ervoor dat we alles, wat volgens deze verhouding is opgebouwd, plezierig vinden om naar te kijken. Ook in ons lichaam en met name ons gezicht komt veel Golden Ratio voor. Hoe meer, hoe knapper je wordt gevonden. Hoe oppervlakkig dat ook klinkt.

De perfecte lip verhoudt zich dus als 1;1.618. Dit betekent dat je onderlip in het ideale geval ongeveer 1.5 x dikker is dan je bovenlip. Dit is dan ook de rede dat ik zelden alleen een bovenlip behandel. Als je alleen volume in een bovenlip injecteert verander je de verhouding en zal je lip er dus eerder opgespoten en onnatuurlijk uitzien. 

Daarnaast is de juiste product keuze en de juiste techniek ook erg belangrijk bij het behandelen van een lip. Niemand wil een lip die niet natuurlijk voelt bij aanraking of zoenen. Daarnaast wil je wel een zo lang mogelijk resultaat. De truc is om verschillende producten te gebruiken voor de perfecte lip. De keuze voor een bepaald hyaluronzuur kan verschillen per persoon. Een gepersonaliseerde behandeling is iets wat wij heel normaal vinden bij Falck Clinic en niet alleen voor je lippen. Iedereen is immers anders en gelukkig maar. Door het kiezen van de juiste techniek kunnen we er zelfs voor zorgen dat de kans op blauwe plekken nihil is. Wij gebruiken nauwelijks naalden bij onze lipbehandelingen. Hoe dit zit, leggen we je graag uit.

Verder is het heel belangrijk om goed naar iemand te kijken. Hoe zit het met de anatomie? Waarom ziet jouw lip er uit zoals de lip eruit ziet? Trekt de lip naar binnen bij lachen, stoor je je aan veel tandvlees of mis je wat scherpte bij de liprand? Hoe zit het met het boogje in het midden van de bovenlip, ook wel de Cupido-boog genoemd? Is er voldoende steun op de hoektanden of moet er wat extra support aangebracht worden om de bovenlip nog meer projectie te geven? Kortom, er komt veel meer kijken bij een goede natuurlijke lipfiller behandeling. 

Als laatste is een eerlijk en uitgebreid consult uiteraard belangrijk. Wat kun je verwachten? Kan ik hele natuurlijk volle lippen krijgen als ik bijna geen lip heb? Hoe zit het met de zwelling na de behandeling? 

Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult. Ik leg het je met plezier uit…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *