CellFina anti Cellulite Falck Clinic Jani van Loghem

Zeg vaarwel tegen cellulite met de Cellfina.

Wellicht heb je er al iets over gelezen. De anti-cellulite behandeling Cellfina. De artsen van Falck Clinic waren de eerste die de behandeling mochten uitvoeren en hebben al vele vrouwen van hun putjes afgeholpen. ‘Leuk’, hoor ik je denken, maar wat is dat dan voor een apparaat? De Cellfina is het eerste FDA goedgekeurde apparaat dat met 1 behandeling cellulite kan verminderen en zelfs kan laten verdwijnen. Daar moet je wel wat voor over hebben. Hier leg ik je uit waarom.

Cellulitis of cellulite?

Cellulite is iets heel anders dan cellulitis. Dat laatste is een ontsteking van de huid waar je altijd wat aan moet doen als het blijft bestaan. Vaak moet deze aandoening behandeld worden met antibiotica. Cellulitis is pijnlijk, geeft roodheid van de huid en daarbij kun je ook goed ziek worden. Totaal anders is cellulite Ik geef toe dat het wat verwarrend overkomt met twee woorden die zo op elkaar lijken, maar het is totaal iets anders. Als je last krijgt van cellulitis (de huid-onsteking dus..) zul je al snel bij de huisarts of dermatoloog terecht komen. Zo anders gaat het met de, voor sommige dames althans, ontsierende putjes op de billen of benen. Er wordt gesmeerd met anti-cellulite crème, er worden abonnementen afgesloten voor wekelijkse bindweefselmassages en de sportschool ontbreekt meestal niet in het rijtje. Al deze inspanningen kunnen de cellulite minder laten lijken, door de toegenomen doorbloeding, maar zodra je stopt komen de putjes direct weer terug. Afvallen helpt soms, maar ook zeer dunne vrouwen kunnen last hebben van putjes. Het hebben van cellulite staat dan ook los van de BMI.

CellFina anti Cellulite Falck Clinic Jani van Loghem

De oorzaak van cellulite

De oorzaak van de cellulite zit in de structuur onder de huid. In het onderhuidse vetweefsel lopen bindweefselstrengen die ervoor zorgen dat onze huid vast blijft zitten en niet als een losse zak om ons lichaam zit. Wel zo prettig… helaas zie je soms dat een aantal van deze bindweefselstrengen wat star worden en de huid op sommige plaatsen naar binnen trekt. Op de plaats van deze intrekking zie je aan de buitenkant dan dus een putje. Je zal begrijpen dat deze bindweefselschotjes er niet voor niets zijn. We kunnen dan ook niet ongestraft al deze strengen los maken. Dan zouden de billen te veel gaan hangen en slaan we de plank mis. Hiermee komen we ook meteen op de beste indicatie voor deze behandeling. Als je last hebt van echte ‘putjes’ is de Cellfina een heel goede optie, zo niet de enige optie. Als er sprake is van een zogenaamde ‘sinaasappelhuid’ dan valt er helaas niet heel veel verbetering te verwachten. We kunnen immers niet alle bindweefselschotjes losmaken.

Uiteraard is een vrijblijvend en uitgebreid consult van tevoren een must. Samen kijken we of je een geschikte kandidaat bent en zal ik je alles uitleggen met betrekking tot de behandeling en wat je erna kan verwachten.

De Cellfina is een minimaal invasieve behandeling. Dit houdt in dat we onder de huid gaan met het apparaat. Gelukkig zijn de gaatjes ontzettend klein en zie je daar uiteindelijk helemaal niets meer van. Ook betekent dit dat er relatief weinig risico’s zijn. We zullen deze uiteraard wel met je bespreken van te voren. Omdat we, in tegenstelling tot bijvoorbeeld LPG endermologie, onder de huid gaan, is er ook sprake van meer downtime zoals we dat noemen.

Over de behandeling

Omdat we de bindweefselstrengen los maken van de huid zullen we dit eerst moeten verdoven. Dit is het minst fijne van de behandeling, maar is met wat pijnstilling goed te doen. De gehele procedure zal zo steriel mogelijk worden uitgevoerd om zo min mogelijk risico’s te lopen. Nadat alles verdoofd is zal de het losmaken van de schotjes plaatsvinden. We doen dit met de gepatenteerde techniek die ‘guided subcision’ wordt genoemd. Door middel van een vacuüm wordt de huid naar binnen gezogen en gaat er een micro-mesje onder huid (dit voel je uiteraard niet meer) en snijden we gecontroleerd de bindweefselstreng los. Dit betekent dat je een paar weken flinke blauwe billen kunt hebben, maar je bent wel direct van je putjes af! De eerste dagen zal je last hebben van beurse billen, maar je mag in principe de dag erna alles weer doen. Je hoeft geen speciale drukkleding te bestellen. Een strakke spandex of wielrenbroekje is voldoende.

Heb je meer vragen, of heb je interesse in een vrijblijvend consult? Bel gerust, ik maak graag tijd voor je.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *