Met de Emsculpt wordt vet vermindert en spiermassa vergroot. Maar niet alleen het esthetische verbetert, ook diastase (het wijken van de buikspieren gerelateerd aan zwangerschap) en pijnklachten van de onderrug verminderen bij het behandelen van de buikspieren met de Emsculpt.

Als je last hebt van pijn in je onderrug ben je vast al eens bij een fysiotherapeut of arts geweest die je adviseerde je core te versterken. Als je het hebt over je ‘core’ dan worden daarmee de spieren van de buik, onderrug en billen bedoeld. Samen geven zij stabiliteit aan de wervelkolom en vormen daarmee de stabiliteit van het lichaam.

Nu klinkt het simpel; je core verstevigen, maar juist bij een verslapte core en daarbij horende pijnklachten kan simpelweg trainen wellicht lastig zijn. Doelgericht trainen onder begeleiding is altijd een goed idee en we raden je aan je te laten adviseren door een gespecialiseerde personal trainer of fysiotherapeut.

Maar nu het alternatief of zoals je wilt, de aanvulling op de juiste training; de EmSculpt. De technologie achter de Emsculpt is niet nieuw. Het bedrijf dat het apparaat op de markt heeft gebracht, heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en distribueren van apparaten ten behoeve van de fysiotherapie. De technologie waar we het over hebben is non invasieve HIFEM (High Intensity Focused Electro magnetic field). Het wisselende sterkte magnetische veld veroorzaakt supermaximale spiercontracties in specifieke delen van het lichaam; de buik, billen, kuiten of bovenarmen. De contracties zijn niet vergelijkbaar met het doen van oefeningen in de gym; over deze contracties heb je zelf geen controle. Een behandeling met de EmSculpt duurt 30 minuten en staat gelijk aan het uitvoeren van 20.00 sit ups.

Het fijne aan de EmSculpt behandeling is dat er geen downtime is en er geen verzuring in de spieren onstaat. Dat betekent dus dat je geen spierpijn overhoudt aan de behandelingen. Buiten dat de spiermassa vergroot zorgt de behandeling ook vermindering van het vetweefsel. Dit maakt de behandeling geschikt voor het verstevigen van de core en het contouren van de buik.

In de meeste gevallen wordt er direct al effect opgemerkt na de eerste behandeling, maar voor een maximaal resultaat wordt aangeraden 4 sessies te doen in een tijdsbestek van 2 weken.

Klaar met lage rugpijn en een verslapte core? Neem contact met ons op voor het plannen van een consult.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *