Over Looking Good Food

Op dit Looking good food blog kan je meer lezen over wat verschillende vitaminen en mineralen precies met je lichaam, en specifiek met je huid, doen. Daarbij kun je elke keer een heerlijk receptje vinden waarin deze vitamine centraal staat.

COSMETISCH ARTS JANI VAN LOGHEM EN KEUKENPRINSES JASMIJN ANDRINGA VERTELLEN JE HUN KEUKEN GEHEIMEN.

Dit is een blog over eten. Over lekker eten,  mooi uitziend eten, vaak duurzaam en biologisch eten maar vooral over eten waar je mooi van wordt. En blijft. Want we weten het natuurlijk al lang, maar wat je eet heeft in grote mate te maken met hoe je er uit ziet. En dan bedoel ik natuurlijk niet alleen de voor de hand liggende verklaringen voor overgewicht, om maar een open deur in te slaan. We willen het hier hebben over wat je lichaam, en in het bijzonder je huid, nodig heeft aan voedingsstoffen om te blaken van gezondheid. Want dat willen we natuurlijk allemaal weten en het is al lastig genoeg je weg te vinden tussen alle superfood poeders, bleekselderij diëten en wetenschappelijke onderzoeken die elke week wat anders zeggen. Wij gaan proberen je goed wetenschappelijk onderbouwde informatie te geven en bedenken daarbij meteen een recept waar de voedingsstoffen in voor komen zodat je dit thuis kan maken. Daar gaan wij het alfabet bij af waardoor elke blog in het teken staat van een ander voedsel gerelateerd thema met een andere letter. Heel simpel. Bij de volgende blog beginnen we bij vitamine A. Of misschien Andijvie.

Dit Looking good food blog wordt geschreven door Jani van Loghem en Jasmijn Andringa. Jani is na zijn opleiding tot medisch bioloog en arts een cosmetisch arts geworden en internationaal spreker op grote congressen over huidverbetering en anti-aging. Jasmijn is creatief duurzaam ondernemer en keukenprinses. Wellicht ten overvloede, maar Jani komt met de wetenschappelijke uitleg over voedingsstoffen want daar brandt Jasmijn liever haar handen niet aan. Zij houdt zich liever bezig met eten en hoe dat lekker kan smaken en er mooi uit kan zien.

De keuken van Jani

Tijdens de normale veroudering gaat de huid steeds langzamer werken waardoor deze minder collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaakt. Hierdoor wordt deze dunner, ontstaan er rimpels en treedt er een verschuiving van het vetweefsel op. De huid is niet meer zo stevig en veerkrachtig als hij ooit is geweest. Hoe kunnen we dit proces nu met voeding beïnvloeden? Als we kijken naar wat er bekend is in de medische literatuur dan zijn er tal van stofjes die invloed hebben op de productie van collageen, elastine en andere stoffen in de huid. De waterhuishouding, de delingssnelheid van cellen, de pigmentaanmaak van pigmentcellen, het beschermen tegen DNA schade, al dit soort kleine, maar belangrijke elementen kunnen beïnvloed worden met voedingsstoffen. Natuurlijk weet iedereen dat de huid van iemand van 50 er niet met een paar lekkere receptjes van Jasmijn uit kan zien als die van iemand van 20. Maar we kunnen wel zorgen dat de huid in topconditie is en blijft door rekening te houden met de behoeften van de huid en ons te beseffen dat de huid op verschillende manieren verzorgd kan worden. Ook via de maag.

De Keuken van Jasmijn

Deze blog is, naast praktische informatie over de relatie tussen voedsel en schoonheid, een klein kijkje in mijn keuken. Ik kan van bijna niets anders zo wild enthousiast worden als van echt lekker eten en bijzondere producten. De kleuren, geuren en smaken…zij bepalen in grote mate hoe ik een moment beleef. Ze brengen me terug naar bijzondere reizen en speciale momenten, maken me blij als een kind als ik een smaakcombinate heb ontdekt die werkt en geven me inspiratie als ik het soms even niet meer weet. Ik hoop dat ik een beetje van die inspiratie aan jou kan overbrengen.

Wist je dat:

er een Chinese man heeft geleefd waarvan men zegt dat hij 256 jaar oud is geworden? Zijn naam is Li Ching-Yuen. Hij was herbalist en martial artist. Gezegd wordt dat hij leefde van uitsluitend goji bessen, bepaalde paddenstoelen en verschillende kruiden en mensen adviseerde om niet te veel te eten om, net als hij, een lang en gezond leven te hebben.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp